Øko-freak

Hei ♥

På grunn av media finner vi stadig ut nye ulumskheter i maten vi kjøper. Vi (de fleste av oss. Jeg, i hvert fall) lager jo ikke all mat fra bunnen og står i flere timer på kjøkkenet. Med de fleste av oss i arbeid og ekstremt hektiske liv vi har påført oss, er det ikke lenger så mye tid igjen til denne maten. Derfor er posesaus og andre halvferdige ting veldig kjekt å bruke. Vi har vel alle hørt Hellstrøm hyle og skrike over hvor ille alt er, men det er lett for han som faktisk er så glad i å lage mat at han ble kokk, å si. Jeg, derimot, har ikke samme lidenskapen for å stå i to timer og lage mat, og da ha oppvask oppover kjøkkenveggen. Det enkle går fortere og blir mindre rot, så det, Hellstrøm. MEN, selvfølgelig er det ikke det beste. Jeg har prøvd å bli flinkere til å sjekke innholdsfortegnelser og lage det meste utifra ferske råvarer, men som sagt, ikke alltid tiden strekker til eller lysten til å bløtlegge bønner og spirer i 24 timer melder seg. Derfor har jeg prøvd å alltid ha et knippe ordentlige basisvarer på kjøkkenet. Det gjør det lettere å forberede ting litt på forhånd og om de brukes til en kjapp middag, vil fortsatt innholdet være sunt og bra for Adrian.

Jeg heller en del mot økologisk (dog det er litt dyrt) og jeg og Adrian tok oss turen til Askim frukt & bærpresseri. Der kan man levere epler og få eplemost tilbake, uten noe annet tilsatt til en veldig billig penger. Da jeg bodde på gård i Hobøl gjorde vi det hele tiden, men er ikke akkurat mange epletrærne som vokser på parkeringsplassen utenfor leiligheten min nå. Men, man kan alikevel kjøpe eplemost. De får inn tusenvis av epler hele tiden fra gårdene i nærheten, og det de ikke kjøper tilbake, selger de i butikken. Man kan kjøpe med eller uten sukker og det ksoter bare litt over 18 kr for 700 ml. Jeg liker å VITE at det jeg spiser/drikker inneholder det jeg tror, og veldig mange butikkjuicer inneholder mye rart. Det er rart med det, når jeg først skal spise/drikke noe som skal være relativt sunt, da er jeg veldig påpasselig, men å spise sjokolade, det er ikke så farlig. Det skal jo ikke være sunt.

Veldig koselig sted og føler meg litt som en i Bakkebyggerenda når jeg pakker ut glassflasker av den lille stoffposen min. 

Vi kjøpte også bringebærsaft, usukret ferskt syletøy og økologisk mel.

Etter at jeg fant ut at vanlig hvetemel innholder litt klor, så byttet jeg til økologisk. Det kan da umulig være bra! Vi får i oss så mye dritt ellers, så hvis det er noen steder jeg kan sjerpe meg, så prøver jeg det.

Veldig fornøyd med innkjøpene, men er jo litt langt, så er ikke der hver uke. Ellers, vi hadde pizza til middag, så vet ikke helt jeg. Men, jeg prøver, og Adrian får så mye grønnsaker og øko-mel at han snart begynner å drøvtygge maten og gå på alle fire, så da går det bra med en pizza på en søndag.

Ha en flott kveld ♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Eline

Eline

24, Oslo

Velkommen hit! Jeg startet denne bloggen da jeg fant ut at jeg var gravid sommeren 2009. Jeg skrev om graviditeten, interiør og hverdagen vår, men så mistet vi vår lille pike på grunn av en Hellp svangerskapsforgiftning i uke 29, 22. desember, så da ble det ikke mer gravidblogging. Jeg fokuserte da mesteparten av blogging på hverdagen etter vi mistet, interiør og oppussing av ny leilighet. Heldigvis ble jeg gravid igjen, og denne gangen gikk det bra. Nå er jeg mamma til verdens nydeligste lille gutt og til en liten engel i himmelen. Bloggen min har nå hovedfokus på livet som ung mamma, prosjekter og innredning av hus og hjem :) Tusen takk for at du tittet innom min blogg.

Kategorier

Arkiv

hits