Babyen min ble begravet uten hjerte og hjerne

Hei ♥

De siste dagene her har blitt litt annerledes enn planlagt.

Har dere fulgt med i VG angående saken om barneorganer som har blitt forsket på uten foreldrenes samtykke, så senere ikke blitt lagt tilbake?

Jeg fikk en dårlig følelse her om dagen da jeg først leste om dette, og startet ringerunden for å finne ut om dette kan ha skjedd med Victoria etter hennes obduksjon. Ingen svar å få, men til slutt ringte overlegen på Ullevål meg tilbake, som hadde foretatt obduksjonen på Victoria. Hun fortalte om hele obduksjonen, resultater og alt. Til slutt ble hun stille og så fortalte hun at Victoria ble begravet uten hjertet sitt og uten hjernen. Jeg fikk egentlig helt sjokk, hadde ikke trodd dette ville være sant, i hvert fall ikke uten at jeg fikk vite det. Dette er et lovbrudd. Hun var vår datter, og ingen kan gjøre noe før vi har godkjent det. Hun beklaget og sa det var en grov feil fra deres side, men det hjelper lite. Hun sa det som skjedde med oss (Hellp) ikke er så vanlig, så de ville forske på det. Jeg er fullstendig for forskning, for jeg vil ikke at dette skal skje med noen andre, men ikke uten mitt samtykke. Hun sa det gjerne tar en måned ekstra før man kan begrave barna når de må forske dypere på organene, men hadde jeg visst dette på forhånd, hadde jeg da ventet en måned ekstra for at hun skulle få blitt begravet hel.Jeg sa jeg har brukt 4 år nå på å prøve å komme meg over dette, og så kommer det her frem. Ingen hadde tenkt å fortelle meg dette hvis ikke det var for at jeg ringte, og det er helt sinnsykt. Hvor er respekten for andres sorg og liv?! Det er greit at de ikke kan få følelser for alle små barn som kommer inn der, men husk at noen andre har det. Hun hadde to foreldre som ble knust da dette skjedde, og så å få denne beskjeden etter jeg selv har lett det frem, var knusende for meg. Så den graven vi selv gravde opp, og la vår lille jente i, inneholder bare skallet av kroppen. Hjerte og hjerne var mest sannsynig på minnelunden på Vestre Gravlund i Oslo, men følte ikke det var helt sikkert. Hun bekreftete det delvis. Beklaget seg flere ganger, på vegne av helsevesenet i Norge, men det holder ikke for meg. De beklager jo ikke hva de gjorde, de beklager at jeg fant det ut.

Forskning er viktig. Verden utvikler seg ikke uten. Men ingen skal få ta ut mitt barns hjerte og hjerne, uten å gi beskjed og så la meg gravlegge noe jeg tror er et helt, lite barn.

Dette var sjokkerende og trist for oss. Men hva skal man gjøre?! Samle alle andre det har skjedd med og gå til sak?! Vurderer det, men det hjelper meg jo ingenting. Det er for sent, for skaden er allerede skjedd. Håper de tenker seg om to ganger etter dette og husker at det er alltid noen der ute som sitter igjen med en sorg etter det lille mennesket de obduserer.

 

18 kommentarer

Frk.angell

23.05.2014 kl.17:21

Så hjerterått!!!!!!! Tårene triller for dere :(

Irene

23.05.2014 kl.18:11

Forferdelig forstår nesten ikke at d går an, alle sårene som sere har prøvd å lege blir jo dratt opp igjen. Og for en forferdelig ting fyttii har dere ikke vært gjennom nok, dette er ikke ok å burde få konsekvenser så d ikke skjer igjen. Sender dere mange varme tanker og klemmer

malin

23.05.2014 kl.20:11

herregud er det mulig :O hadde klikket i vinkel tror jeg.. huff....

FITFAGER

23.05.2014 kl.20:13

Så trist og så utrolig grusomt at slike ting skjer uten at man får vite om det. <3

Marita Beate

23.05.2014 kl.20:13

Hjerteskjærende å lese! Er helt vanvittig at slikte grove feil oppstår

23.05.2014 kl.20:14

Fikk vondt i hjertet selv av denne nyheten,mistet selv en jente i fjor. :(

@UsThreeRabbits ViKaniner

23.05.2014 kl.20:27

Har ikke fulgt med her. Hva skjedde med Victoria? :'( Hvor gammel var hun? Kondolerer.

Forferdelig at de kan rote sånn!

Kos&forståelse <3

Simona Lovise

23.05.2014 kl.20:29

Så utrolig trist, har aldri vært gravid og har jo derfor ingen barn og kan jo ikke sette meg inn i det. Men hadde jeg mistet ungen min ville jeg jo hatt med det som er det viktigste i kroppen, nemlig hjertet og hjernen. Det er blir jo personen.. :( Vanskelig å forklare..

@UsThreeRabbits ViKaniner

23.05.2014 kl.20:29

Beklager. Leste det nå i bioen din :/ Off a meg. Da mamma hadde meg i magen var hun kjempe syk, nesten dødsyk, de tok keisersnitt og jeg ble født alt for tidlig, men her jeg.

Mette

23.05.2014 kl.22:08

Helt sykt at ikke foreldre selv får vite dette, og må ringe å "mase" litt for å få svar:/

huff:/

himmelslottet

23.05.2014 kl.22:44

Sender varme tanker din vei. kan prøve å sette meg inn i hva dere går gjennom, men det går egentlig ikke!! ♥ håper dere er sterke og holder dere ovenpå!

Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

23.05.2014 kl.23:44

Så utrolig hjerterått!! Jeg får så vondt i mammahjertet og jeg får så vondt av dere. Som om ikke det var nok at dere måtte begrave jenta deres, men dere ble frarøvet deler av henne.

Og som du sier, de beklager ikke at de gjorde dette, men at dere fant det ut ! Stor klem til deg ❤️

Divamamma.no

24.05.2014 kl.08:21

❤️

Tonje***

27.05.2014 kl.00:57

Ja, gjør som du selv sier i slutten av innlegget, gå til sak! Dette er ikke lov og det skal få konsekvenser.

Min dypeste medfølelse

Tommensgirl

27.05.2014 kl.12:33

Vet akkurat hvordan du har det.. Sitter her med de samme tankene som deg.. Min lille Kevin ble også begravet uten hjerte og hjerne.. Er så trist, og vondt.. Sender deg mange gode tanker og klemmer <3

Lonja

27.05.2014 kl.15:59

Jeg har ikke ord<3

Line

28.05.2014 kl.19:40

Så trist Eline ♥

Tenker masse, masse på dere, dette er helt forferdelig det som nå har kommet frem i media!

Jeg kjenner jeg blir sint, fortvilet og uvel - dette blir helt, helt feil...

Du er storsinnet Eline, fornuftig jente, som skjønner at forskning er bra, og at det er nødvendig... men det er måten dette er gjort på som er så absurd, så feil, så groteskt, så frekt, så uforståelig at går an! Føler med dere... og at dette er tøft.

Stor klem ♥

Anja Marie

25.06.2014 kl.22:15

Jeg finner ikke ord..... Mange tanker går deres vei. <3

Skriv en ny kommentar

Eline

Eline

24, Oslo

Velkommen hit! Jeg startet denne bloggen da jeg fant ut at jeg var gravid sommeren 2009. Jeg skrev om graviditeten, interiør og hverdagen vår, men så mistet vi vår lille pike på grunn av en Hellp svangerskapsforgiftning i uke 29, 22. desember, så da ble det ikke mer gravidblogging. Jeg fokuserte da mesteparten av blogging på hverdagen etter vi mistet, interiør og oppussing av ny leilighet. Heldigvis ble jeg gravid igjen, og denne gangen gikk det bra. Nå er jeg mamma til verdens nydeligste lille gutt og til en liten engel i himmelen. Bloggen min har nå hovedfokus på livet som ung mamma, prosjekter og innredning av hus og hjem :) Tusen takk for at du tittet innom min blogg.

Kategorier

Arkiv

hits